sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Jouluiset tagit





En ole juurikaan harrastanut tagien tekoa, mutta eilen ryhdyin kokeilemaan. Ostin jo viime vuonna pari Tapestry leimasinsettiä, mutta en niitä hirveästi käyttänyt. Nyt kun taidot ovat jo karttuneet, niin uskaltauduin kokeilemaan. Tein distress musteilla pohjavärin ja tapestry leimasimilla koristukset (paitsi violetin kortin kuvio on Inkadinkadoon kiekurasetistä). Eniten näistä pidän tuosta sinisestä lumihiutaletagista, siitä tuli mielestäni todella kaunis. Näitä ajattelin laitella joululahjoihin mukaan.

Ja kun tämä ei kerran ole kortti, niin osallistun tageillani tämän viikkoiseen P*skikseen, jossa ei saanut tehdä korttia ;)

Eilinen menikin Turun Osaava Nainen messuilla. Heinikan myyntipisteessä vietin enemmänkin aikaa ja mukaan lähtivät ennakkoon tilaamieni Promarker penaaleiden lisäksi Joulukalenteri, distressin cracklepaintia ja muuta pientä mukavaa askartelutarviketta.Lisäksi ostin pellavahuopaa ja huovutusvillaa, saas nähdä mitä niistä syntyy. Lankoja en ostanut kovinkaan paljoa, yhden tilauksen tein Kauhavan Kangasaittaan, mutta enpä juuri muuta. Joulukalenteria aloitin eilen jo tekemään, ensimmäiset 7 laatikkoa on valmiina. Kuvia laitan viimeistään valmiista ja voi olla että Joulukalenteri paljastuu laatikko kerrallaan sitten Joulukuussa. Laatikoihin pitää keksiä tietysti vielä sisältöä ja sitten pitäisi vielä ratkaista se, miten saadaan vältettyä lasten välinen kinastelu laatikon avaamisesta, kun joulukalentereita on yksi ja lapsia kaksi. Laatikkoon mahtuu molemmille jotain pientä kivaa, mutta jotenkin se avaaminen pitäisi ratkaista reilusti. Vihjeitä otetaan vastaan :)

Tulipas pitkä postaus, kiva kun poikkesit :)

torstai 28. lokakuuta 2010

Passion for Promarkers challenge #75

Here is my entry for this week's Passion for Promarkers challenge #75 with theme "best friends". The stamp is Lili of the Valley and I have coloured it with Promarkers. This time I used very little embellishments, I thought that the papers are pretty enough as they are and I do like the colours! Thanks for looking :)

Tällä viikolla olenkin ollut tuottoisa, jo monta korttia tehtynä! Puikkoja en ole kalistellut tällä viikolla yhtä ahkerasti kuin viime viikkoina, joten aikaa on ollut ihan askartelulle. Tällä kortilla mukaan Passion for Promarker's #75 haasteeseen. Tällä kertaa teemana on parhaat kaverukset ja tämän Lili of The Valley leiman poika ja koira sopivat teemaan mielestäni hyvin. Kortissa on aika vähän koristeita, eikä edes ressattuja reunoja (!). Ajattelin jättää paperit sellaisenaan esille, kun väritkin on niin ihanat. Kiva kun poikkesit :)

keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Joulun enkeli

Eilen illalla iski Joulukortti-inspiraatio, tietysti kun olisi pitänyt ihan muita kortteja tehdä ;) Tämä Sugar Nellien enkeli pääsi jo toistamiseen joulukorttiin ja tällä kertaa sinisissä tunnelmissa. Boordi on leikattu Martha Stewardin leikkurilla, samoin lumihiutaleet. Lisänä vielä helmiä, ihan vähän kimalleliimaa (enkelin siivissä ja lumihiutaleissa), ohutta pitsinauhaa ja kakkupaperin puolikas, joka on värjätty Distress Inkin Antique Linen sävyllä.

maanantai 25. lokakuuta 2010

Vauvakortti

Tänään valmistui kortti ystävälle, joka sai suloisen tyttövauvan viikonloppuna. Osallistun kortilla myöskin tämän viikkoiseen P*skis haasteeseen, jossa pelataan bingoa. Minun rivini on ressaus-kukka-haaraniitti. Leima on Lily of the Valleyn ja väritykset Promarkereilla. Ja täytyy sanoa, että tätä korttia tuli kyllä väännettyä, lopputulokseen olen toki tyytyväinen, mutta kortti ehti käydä monet muodonmuutokset ennen lopullista muotoaan. Kuvan laatua pahoittelen, piti ottaa salamalla ja kuvankäsittelyohjelmallakaan en saanut tämän paremmaksi. Tausta on kohokuvioitu Fiskarsin kohokuviointilaatalla ja Cuttlella, mutta ei näy kuvasta kovinkaan hyvin. Ja on siellä se haaraniittikin...;)

Kiva kun poikkesit :)

lauantai 23. lokakuuta 2010

Lisää Joulukortteja

Posti toi viikolla Paperellasta näitä ihania papereita ja niistähän alkoi syntymään Joulukortteja. Aivan ihania papereita, todella hyvin yhteensopivia ja värit olivat minun mieleeni. Näistä tulee vielä monta Joulukorttia lisää.

Hyvää viikonlopun jatkoa!

torstai 21. lokakuuta 2010

Ruskea Joulukortti

Piipahdin eilen Presentossa ja sieltä mukaani lähtivät kortissa olevat Vilda stampin leimat (kuusi ja teksti) ja jouluinen paperi (kaksipuoleinen, teksti/ruskea kiekura). Niistä sitten muotoutuikin Joulukortti ruskean sävyissä. Kuusileiman korostin kirkkaalla geelikynällä, mutta kuvassa kiilto ei näy. Reunojen ressailuun olen jäänyt koukkuun ja tuntuu ettei synny kortin korttia ilman ressattuja reunoja :)

Kiva kun poikkesit :)

maanantai 18. lokakuuta 2010

Kissanpennut ja langat...

Milli on jo kasvanut huimasti siitä kun hänet saimme ja nyt 5kk ikäisenä Milli on erityisen kiinnostunut langoistani. Millin lempipuuhaa on vaania lankakeriä, kaivella niitä esiin pussukoista ja sitten vähän "rökittää" saalista. Eilen illalla Millin mukaan lähti lankakerä, joka oli kiinni virkkaustyössä, siinä menivät peräkkäin kissa, lanka, keskeneräinen virkkaustyö ja emäntä...

Kuvissa näkyy viimeisin projektini, peite isoäidinneliöistä, tai siis vasta alussahan tuo on ja palasina, mutta pikku hiljaa valmista tulee. Milli on hyväksynyt peiton jo valmistuneet palaset nukkumapaikakseen, joten ei varmaan ole vaikea arvata kuka tätä torkkupeittoa tulee eniten kuluttamaan ;)

Kiva kun poikkesit :)

perjantai 15. lokakuuta 2010

LOTV challenge

Here is my entry to this week's LOTV challenge. Bev's sketch was so nice that it inspired me to make this card. Stamp is again a wonderfull Lili of the Valley stamp which I have coloured with Promarkers. Thanks for looking :)

Tällä kortilla mukaan tämän viikkoiseen LOTV haasteeseen. Siellä oli haasteen pohjana luonnos, joka oli mielestäni tosi kiva ja se inspiroikin tekemään tämän kortin. Leimaa en omista, mutta tämäkin on aivan ihana. Toivottavasti ette ihan vielä ole aivan kyllästyneet näihin Lili of the Valley leimoihin ;)

Kiva kun poikkesit ja hyvää viikonloppua!

torstai 14. lokakuuta 2010

Kolmevuotiaalle

Kortteja valmistuu nykyään aika vähän kun neulominen, sairastelut ja muut kiireet ovat syöneet askarteluaikaa. Mutta jotain kuitenkin sain taas aikaiseksi. P*skis haasteen innoittamana (väriyhdistelmä ruskea-sininen-vihreä) tein meidän neitille 3v synttärikortin. Leima taas Lili of the Valley, nämä on niin ihania ja vielä on jäljellä sellaisia jotka eivät ole ehtineet kortiksi asti, niistä sitten myöhemmin.

Tämän kortin tausta on kohokuvioitu Fiskarsin kohokuviointilevyllä ja cuttlebugilla. Kohotettua kuvaa ehostin vähän sipaisemalla päälle Distress Inkin Antique Linen mustetta, samaa mustetta myös kortin reunoissa. Kraft kartonki on myös kohokuvioitu, tässä käytin Cuttlebugin omaa kohokuviointikansiota. Valkoisella geelikynällä olen joitain pillkkuja korostanut. Retrokukkaleikkurilla leikkelin kukat ja kohokuvioin cuttlebugin kansiolla.

Kiva kun kävit kurkkaamassa :)

perjantai 8. lokakuuta 2010

LOTV #68 challenge


Very quick posting for the LOTV #68 challenge. The challenge was to use autumn colours, well I don't exactly know if these can be categorised as autums colours but thought I'd give it a try. At least there is some orange...

Nopea postaus LOTV #68 haasteeseen. Teemana siellä on tällä viikolla syksyn värit, noh enpä tiedä onko nämä nyt ihan syksyn värejä, mutta koetanpa onneani ;). Onhan tuossa nyt ainakin oranssia...

Rentouttavaa viikonloppua ja kiva kun poikkesit :)

P.S. Kiitos kaikille ihanista kommenteista joita olen saanut viime aikoina roppakaupalla, kaikki kommentit ovat aidosti ilahduttaneet!

torstai 7. lokakuuta 2010

Haastekortti luonnoksen mukaan

Tämän viikkoisessa P*skarteluhaasteessa aiheena oli tehdä kortti luonnoksen pohjalta. Tässä minun hempeä keijukorttini tehtynä luonnoksen mukaisesti. Aika orjallisesti noudatin kaavaa. En löytänyt sopivaa paperia ylempää poikkipalkkia varten, joten tein itse. Kohokuvioin valkoisen kartongin Cuttlebugilla ja fiskarsin kohokuviointilevyllä ja levitin Distressin musteita saadakseni sointuvan paperin. Lisäksi pyörittelin kiekuroiden ympärykset kirkkaalla stardust geelikynällä ja paperiin tuli aivan ihana kiilto. Ei tietenkään näy kuvassa, mutta livenä antaa mukavan lisäyksen korttiin. Myös leimakuvassa olen käyttänyt stardust kynää luomaan säihkettä. Pidän tästä uudesta hankinnastani kovasti, sillä ei tule niin "päällehyökkäävää" kimalletta kuin joskus kimalleliimalla.

Kiva kun poikkesit :)

sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Langoista valmista

Kun Blogin nimi on kerran Paperia ja lankaa, niin kait joskus pitäisi postata jotain langoistakin tehtyä ;)

No nyt olisi muutama juttu valmiina, ensiksi tässä ekoliina bambulangasta (Novitan bambulanka). Näitä olen tehnyt useamman, osan omaan käyttöön ja osan lahjaksi. Helppo kuin mikä ja kätevä kun ei tarvitse kaupasta muistaa ostaa viledoja ja muita. Rätti vaan pyykkiin ja uudelleen käyttöön. Olen tehnyt näitä myös hamppulangasta, mutta bambuisista tuli kyllä parempia.

Ohje on simppeli, 3 1/2 koukulla 33 ketjusilmukkaa, pylväitä niin monta kerrosta kuin tarvitsi kivan muodon ja koon saavuttamiseen ja sen jälkeen rätin ympäri ketjusilmukoita ja kiinteitä silmukoita.

Toinen valmistuneista on tuubihuivi puuvillapellavalangasta (Allino). Tämä herkullisen värinen lanka odotteli inspiraatiota jonkin aikaa ja muotoutui lopulta tuubihuiviksi. Tätä olen jo ehtinyt paljon pitääkin, on aika monikäyttöinen, sopii ulko- ja sisäkäyttöön. Ohje taas tosi simppeli, 3 1/2 puikoilla loin 60 silmukkaa ja neuloin sileää neulettä lähes neljän Allino kerän verran. Päät onpelin yhteen ja siinä se.



Kiva kun poikkesit, hauskaa sunnuntaita :)

lauantai 2. lokakuuta 2010

Promarker challenge #71

This is my entry to this week's Passion for Promarkers #71 challenge with Vintage theme. I stamped the image to brown paper and coloured with Promarkers. The sentiment translates to "a heart has found a heart". Thanks for looking :)

Tällä kortilla osallistun viikon Passion for Promarkers haasteeseen, jossa teemana oli tehdä Vintage tyylinen kortti. Toivottavasti tämä on edes vähän sinne päin, en olekaan aiemmin tehnyt tällä teemalla korttia. Värittäminen ruskealle kartongille olikin haasteellisempaa kuin valkoiselle, kun värit käyttäytyivät tietenkin eri lailla. Kiva kun poikkesit :)