sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Langoista valmista

Kun Blogin nimi on kerran Paperia ja lankaa, niin kait joskus pitäisi postata jotain langoistakin tehtyä ;)

No nyt olisi muutama juttu valmiina, ensiksi tässä ekoliina bambulangasta (Novitan bambulanka). Näitä olen tehnyt useamman, osan omaan käyttöön ja osan lahjaksi. Helppo kuin mikä ja kätevä kun ei tarvitse kaupasta muistaa ostaa viledoja ja muita. Rätti vaan pyykkiin ja uudelleen käyttöön. Olen tehnyt näitä myös hamppulangasta, mutta bambuisista tuli kyllä parempia.

Ohje on simppeli, 3 1/2 koukulla 33 ketjusilmukkaa, pylväitä niin monta kerrosta kuin tarvitsi kivan muodon ja koon saavuttamiseen ja sen jälkeen rätin ympäri ketjusilmukoita ja kiinteitä silmukoita.

Toinen valmistuneista on tuubihuivi puuvillapellavalangasta (Allino). Tämä herkullisen värinen lanka odotteli inspiraatiota jonkin aikaa ja muotoutui lopulta tuubihuiviksi. Tätä olen jo ehtinyt paljon pitääkin, on aika monikäyttöinen, sopii ulko- ja sisäkäyttöön. Ohje taas tosi simppeli, 3 1/2 puikoilla loin 60 silmukkaa ja neuloin sileää neulettä lähes neljän Allino kerän verran. Päät onpelin yhteen ja siinä se.Kiva kun poikkesit, hauskaa sunnuntaita :)

2 kommenttia:

  1. Kiva kun kävit blogiini kurkkaamassa ja jätit puumerkin:)) löysin tänne sivuillesi, ja ihastuin heti!!!

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana ekoliina! Pakko saada! Heti huomenna lankakaupoille, kiitos ohjeesta :D

    VastaaPoista