sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Askartelunurkkaus

Eilen jo lupailin, että esittelen askartelunurkkaukseni ja tässä pitkä postaus aiheesta. Minusta on aina kiva katsella ja lukea muiden askartelutiloista, joten toivottavasti tästä joku saa jotain vinkkejä.
Tila sijaitsee makuuhuoneessa ja kuvasta näkyykin kuinka pöytä on aivan kiinni sängyssä. Tila ei ole suuren suuri, joten olen joutunut tekemään kaiken laisia kompromisseja tarvikkeiden säilyttämisessä. Ihanaa olisi jos kaikki olisi käden ulottuvilla, mutta koska minulla ei ole omaa askarteluhuonetta, niin jo makuuhuoneen yleisilmeen vuoksi on parempi että tavarat on piilotettu. Pöytä on Ikeasta jatkettava pienen tilan keittiönpöytä. Kuvassa pöydästä on yksi jatkopala avattuna, eli pöydän saa sekä pienemmäksi, että isommaksi pienellä vaivalla. Pöydällä minulla on pieni laatikosto ja kyniä.

Pöydän alla säilytän silppupaperit Ikean näppärässä metallikorissa. Siinä on kolme laatikkoa ja alla pyörät, eli sen saa helposti siirrettyä pöydän alle ja pois. Tussit säilytän Ikean DVD telineessä (idea on saatu Carolan blogista). Telineeseen mahtuvat Promarkerit ja copicit ja alle vielä Pearl Makerit.
Pöydän takana on Ikean kaapisto, josta toisen puolen olen ottanut tarvikkeiden säilytykseen. Ylimmältä tasolta löytyvät Distress musteet ja vaahtovmuovit musteen levittämiseen. Teline oli löytö kirpputorilta ja toimii tässä tarkoituksessa oikein hyvin. Musteet ovat näkyvillä ja järjestyksessä. Telineen vieressä on paperikkoja ja toisella puolella musteen levittimet, leimakuvat, pahvinumerot etc läpinäkyvissä  muovilaatikoissa. Keskimmäisellä tasolla musteet ja akryylipalikat isossa peltirasiassa. Helmet ja timantit Ikean säilytysrasioissa, kuumailmapuhallin ja metallikoristeet. Alimmalla hyllyllä kukkia puulaatikossa, liimat ja puupalikalliset leimasimet.

Seuraavalla tasolla löytyvät yleisimmin käytetyt tarvikkeet (sakset etc) metallikorissa, cuttlebug ja leikkauslevyt. Isot stanssit löytyvät cuddlen vierestä. Alempana leimasimet, joita säilytän Clip it up telineessä. Leimasimet pysyvät kiinni laminoiduissa alustoissa ja leimasimia on helppo selata. Telineen vieressä ovat korttipohjat, kirjekuoret, teippauslaite ja valkoiset kartongit ja leimauspaperit.
Clip it up telineen alla on paperit, joille tosin pitäisi keksiä joku parempi säilytystapa ja ihan alimmalla tasolla lisää papereita ja leikkureita.
Ohuet stanssit säilytän magneettialustoilla kaapin keskimmäisessä ovessa. Aiemmin stanssit olivat magneettialustoissa erillisessä muovirasiassa, mutta näin ne ovat paremmin näkyvillä ja stanssin valitseminen käy kädenkäänteessä.

 Seinän ja kaapin väliin jää kapea tila, ja sen olen myös ottanut hyötykäyttöön. Olen kiinnittänyt Ikean telineet leikkureiden ja kimalleliimojen säilytystä varten.
Alta löytyy vielä nauhoja, kukkia ja sen sellaista Ikean läpinäkyvissä laatikoissa.

Tällainen on minun askartelunurkkaukseni. Kiva kun kurkkasit :)

9 kommenttia:

 1. Ihana askartelutila :) Upeasti olet saanut askartelutarvikkeita "piiloon"! Tyylikäs ja siisti ratkaisu :)

  VastaaPoista
 2. Hienolta näyttää ja siistiltä ;) olisipa minullakin noin siistiä...

  Jotain uuttakin sinne oli näköjään tullut, ainakin pöytä oli laitettu toisinpäin? Toimii varmaan paremmin niin.

  VastaaPoista
 3. Olipas kiva kurkistaa askartelunurkkaukseesi! Munkin oma löytyy makuuhuoneesta, täytyiskin joskun tehdä siitä postaus...

  VastaaPoista
 4. Viima: Niin no, siivosin ihan kuvausta varten. Yleensä pöytä on ääriään myöten täynnä sälää...

  VastaaPoista
 5. Ihanan harmooninen ja SIISTI tila :) Eihän tuota voi edes pitää samanlaisessa kaaoksessa kuin erillistä askarteluhuonetta.

  Tämä kyllä innoittaa minua ensiksi siivoamaan työpöytääni ja sitten taas miettimään miten järjestäisin tavarat vieläkin paremmin. Magneettilevyjä ajattelin itsekin testata - mistä olette niitä löytäneet halvimmalla?

  VastaaPoista
 6. mun unelma kaikkine tarvikkeineen ja materiaaleineen ♥

  VastaaPoista
 7. Viikonlopun ohjelmassa piti olla askartelutilan laitto kortti harrastukselle. Näistä kuvistasi sain monta ideaa ja mahdollisesti myös inspiraation (huomenna nähdään=)

  VastaaPoista